Politica de Confidentialitate

Politica de confidentialitate

Opteam Associates SRL (“Opteam”) repecta dreptul la confidentialitatea si securitatea datelor personale in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor Personale 679/2016.
Aceasta Politica se refera la modul in care colectam, retinem si utilizam informatiile personale. Aceasta Politica de Confidentialitate („Politica”) se aplica doar datelor colectate de catre noi din resurse online care afiseaza un link catre aceasta Politica. Opteam poate actualiza periodic aceasta politica de confidentialitate si in consecinta va invitam sa lecturati periodic acest document.
Despre Noi
In aceasta Politica, cand ne referim la “noi” ne referim la societatea comerciala Opteam Associates SRL, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J40/1053/2013, CUI 31153497, cu sediul social in Bucuresti, str. Strabuna 28, sector 1. In sensul Regulamentului General de Protectie a Datelor Personale (“Regulament”), in relatia cu dumneavoastra suntem operator de date personale.

Aplicabilitate

Aceasta Politica se refera la modul in care colectam, retinem si utilizam informatiile personale. Aceasta Politica se aplica doar datelor colectate de catre noi din resurse online care afiseaza un link catre aceasta Politica si nu din orice alta sursa.
Folosind acest website, sunteti de acord cu colectarea si utilizarea datelor asa cum este prevazut in aceasta politica de confidentialitate. De asemenea, luati la cunostinta ca opteam associates poate schimba, modifica, adauga sau elimina parti din aceasta politica de confidentialitate, periodic si fara notificari prealabile.

Definitii

Colectare: actiunea de culegere, obtinere sau inregistrare a Datelor Personale din orice surse, inclusiv prin terte parti, prin orice mijloace legale
Consimtamant: un acord voluntar in legatura cu Colectarea, Utilizarea si Dezvaluirea Datelor Personale in scopuri specifice pe baza informatiilor furnizate
Client: o persoana care:
(a) utilizeaza sau solicita utilizarea Serviciilor Opteam; sau
(b) corespondeaza cu Opteam
Dezvaluire: punerea Datelor Personale la dispozitia unei Terte Parti
Angajat: o persoana angajata de Opteam
Date Personale: informatii despre o persoana identificata sau identificabila. Aceste informatii pot include, printre altele, numele, numarul de telefon, adresa de email, numarul de card bancar sau numarul de cont bancar
Terta Parte: o organizatie diferita de Clienti sau Opteam
Transfer: o relatie contractuala intre Opteam si o Terta Parte prin care anumite atributii si actiuni sunt indeplinite de Terta Parte
Utilizare: gestionarea Datelor Personale de catre Opteam

Utilizarea datelor personale

Majoritatea serviciilor noastre nu cer nicio forma de inregistrare. Va este permis accesul pe site-ul nostru fara sa ne spuneti cine sunteti. Cu toate acestea, pentru anumite servicii poate fi necesara inregistrarea. Cand va inregistrati pe site-ul nostru este posibil sa fie nevoie sa completati anumite campuri (unele obligatorii, iar altele optionale) si, de asemenea, sa alegeti un nume de utilizator si o parola. In aceste situatii, daca alegeti sa nu oferiti anumite date personale cerute de catre noi, este posibil sa nu aveti acces in anumite parti ale site-ului si sa nu va putem oferi toata gama de servicii.
Prin accesarea anumitor servicii Opteam (de exemplu inregistrare la curs, postarea de comentarii, achizitie online, etc) sunteti de acord ca datele dvs personale pot fi colectate, pastrate, utilizate si transferate catre noi si partenerii nostri intr-unul din urmatoarele scopuri:

  • Furnizarea, protejarea si imbunatatirea serviciilor oferite de Opteam inclusiv prin derularea unei analize de piata in conditii de anonimizare a datelor;
  • Furnizarea unor servicii personalizate, inclusiv recomandari;
  • Satisfacerea clauzelor contractuale agreate sau in curs de agreere;
  • Personalizarea campaniilor de publicitate, inclusiv pe social media;
  • Administrarea contului de student;
  • Posibilitatea accesarii tuturor functionalitatilor disponibile;
  • Transmiterea de notificari relative la cursurile la care sunteti inregistrati;
  • Respectarea obligatiilor legale;
  • Contactarea ocazionala prin chestionare de satisfactie, oferte speciale sau buletine informative;
  • Acordarea de certificate de participare la cursuri si posibilitatea inrolarii in programe de referinte bonificate;
  • Recrutarea candidatilor pentru pozitii in cadrul Opteam;
  • Furnizare de raspunsuri la solicitari;
  • Transmiterea de buletine informative si oferte speciale in cazul in care sunteti de acord.

Cu exceptia cazurilor impuse sau permise de lege, Opteam nu va utiliza sau dezvalui Date Personale in scopuri nedeclarate si neagreate de dvs. Pastram datele dumneavoastra in concordanta cu toate cerintele de raportare si pastrare de documentatie aplicabile din punct de vedere legal sau etic.

Temeiul legal

Temeiul legal pentru colectarea si utilizarea Datelor Personale depinde de respectivele informatii si scopurile enumerate anterior ale procesarii acestora.
Opteam va colecta si procesa datele personale doar daca:
a) avem consimtamantul dvs explicit
b) informatiile sunt necesare stabilirii sau derularii unor relatii contractuale, sau
c) exista un interes legitim al Opteam care nu contravine drepturilor si libertatilor dvs
d) exista obligatii legale ale Opteam

Consimtamant

In vederea obtinerii Consimtamantului, Opteam va descrie alternativele disponibile si apoi va va solicita Consimtamantul cu privire la colectarea, utilizarea si dezvaluirea Datelor Personale – cu exceptiile prevazute de lege (de exemplu anchete si urmariri penale). Opteam nu va impiedica in mod nerezonabil furnizarea de produse, servicii sau informatii in cazul in care refuzati sau revocati Consimtamantul.
Aveti dreptul sa va retrageti sau amendati Consimtamantul oricand, in functie si de restrictiile legale sau contractuale, cu conditia unei perioade de notificare rezonabile. In cazul stergerii datelor din evidentele Opteam, dupa o perioada de timp de maxim 30 zile, nu veti mai fi informati cu privire la anumite produse, servicii, evenimente sau oferte din partea Opteam.
Consimtamantul poate fi retras sau modificat printr-o cerere transmisa la adresa de email office@opteam.ro. Perioada de satisfacere a acestei cereri este de maxim 30 zile, timp in care exista posibilitatea sa mai fiti contactati de campaniile aflate in derulare.
Daca nu mai doriti sa primiti buletinele noastre informative, puteti sa cereti acest lucru prin apasarea link-ului de dezabonare prezent la finalul fiecarui buletin informativ.

Retentie si Stergere

Opteam va pastra Datele Personale pe perioada in care relatiile contractuale sunt active. Daca doriti sa anulati contul sau solicitati stergerea Datelor Personale, va rugam sa ne contactati la office @ opteam.ro. Vom pastra si utiliza Datele Personale atat timp cat este necesar pentru a ne respecta obligatiile legale, solutiona dispute sau pune in aplicare contractele comerciale.
Opteam limiteaza utilizarea Datelor Personale doar in scopurile mentionate in aceasta Politica si pentru care persoana si-a dat consimtamantul. Opteam va pastra Datele Personale doar pentru perioada de timp necesara pentru realizarea acelor scopuri, cu exceptia altor obligatii legale sau la solicitarea expresa a Clientului. Am aplicat masuri tehnice si organizatotionale pentru a preveni pierderea sau accesul neautorizat la datele dvs personale.
Opteam va distruge sau sterge Datele Personale devenite inutile. Se vor lua masuri rezonabile de impiedicare a accesului neautorizat in timpul distrugerii sau stergerii datelor.

Dezvaluirea si Transferul informatiei cu caracter personal

Nu vom vinde, imparti sau distribui in orice fel datele dumneavoastra personale unor terte parti, decat in situatiile prevazute de aceasta Politica de confidentialitate. Datele personale pot fi transferate ocazional unor terte parti care actioneaza pentru sau in numele Opteam Associates, pentru procesare suplimentara in concordanta cu scopurile pentru care datele au fost colectate in mod initial, cum ar fi servicii de livrare, evaluare sau suport tehnic. Aceste terte parti au fost contractate de Opteam Associates si vor folosi datele personale doar pentru scopurile deja confirmate. Nu vor vinde datele dumneavoastra personale unor terte parti si nu le vor dezvalui unor terte parti decat in situatiile in care sunt obligati de lege. Daca astfel de dezvaluiri ale datelor personale vor avea loc, vom incerca sa ne asiguram ca procesarea este executata in concordanta cu scopurile si in limitele in conformitate cu care au fost colectate in mod initial. Cu toate acestea, in ciuda eforturilor noastre de a asigura securitatea datelor, nu putem sa garantam securitatea informatiilor transmise prin internet.

Mai sunt 2 cazuri suplimentare in care datele personale colectate de la dumneavoastra pot fi transferate unei terte parti. Primul caz este vanzarea, asignarea sau transferarea afacerii acestui site si a datelor de client colectate de acesta in concordanta cu aceasta Politica de confidentialitate. Al doilea caz in care datele personale pot fi dezvaluite unei terte parti este cel in care suntem obligati legal sa facem acest lucru ca urmare a unui ordin judecatoresc sau a unei reglementari guvernamentale sau daca o astfel de dezvaluire este necesara in sprijinul unei investigatii legale sau penale.

Calitatea datelor

Opteam pastreaza acuratetea, integralitatea si relevanta Datelor Personale in scopurile mentionate in aceasta Politica. Acuratetea este importanta pentru a minimiza posibilitatea de a utiliza informatii incorecte pentru luarea unor decizii.
Daca considerati ca Datele dvs Personale pot fi incorecte, Opteam va facilita accesarea, verificarea, actualizarea si corectarea informatiilor. Opteam va incurajeaza sa ne comunicati orice modificare a Datelor Personale relevante pentru Opteam in indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate.
Daca Datele Personale au fost puse la dispozitia unor Terte Parti, Opteam le va comunica acestora informatiile corectate.
Opteam nu va actualiza independent si periodic Datele Personale cu exceptia necesitatii de a realiza scopurile pentru care datele au fost colectate.

Siguranta si confidentialitate

Pentru a asigura siguranta si confidentialitatea datelor personale pe care le colectam online, folosim retele de date protejate, printre altele, de catre firewall-uri si parole in conformitate cu standardele industriei. In decursul procesarii datelor dumneavoastra personale, vom lua masuri special create pentru a proteja informatiile de riscurile de pierdere, utilizare gresita, acces neautorizat, dezvaluire, alterare sau distrugere cu intentia ferma de a preveni astfel de situatii neplacute.
Cand va inregistrati, vi se va cere sa va alegeti o parola care va da posibilitatea sa accesati cursurile. Aveti responsabilitatea sa pastrati confidentialitatea acestei parole si sa nu o comunicati nimanui. Opteam nu va cere niciodata dezvaluirea acestei parole.

Transfer de date in strainatate

In general nu transferam datele dumneavoastra personale catre alte jurisdictii. Website-ul nostru este furnizat de pe serverele Godaddy din SUA si Olanda astfel orice date veti transmite prin intermediul website-ului vor fi transmise prin intermediul acestor servere. De asemenea, cursurile online oferite de Opteam Associates sunt furnizate de servere din Statele Unite ale Americii. Ca urmare pentru ca dumneavoastra sa puteti accesa aceste cursuri noi vom transfera datele dumneavoastra de logare catre platforma Teachable din Statele Unite ale Americii. Toate companiile partenere catre care vom face transferuri de date se vor afla fie sub protectia EU-U.S. PRIVACY SHIELD sau jurisdictiile respecta legislatia europeana privind protectia datelor cu caracter personal.

Date anonime si „Cookies”

Vom colecta si procesa anonim informatii despre vizitele dumneavoastra catre acest site, cum ar fi unele dintre paginile pe care le vizitati. Astfel de informatii anonime sunt folosite de catre noi pentru a imbunatati continutul site-ului si pentru a realiza statistici agregate despre persoanele care folosesc site-ul nostru cu scopul unor studii interne de marketing. Ca sa putem face asta putem instala “cookies” care sa colecteze date de prim nivel a numelului domeniului userului (ex., “numedomeniu.ro” de la o adresa de e-mail de genul “ionut@numedomeniu.ro”) precum si data si ora accesului. „Cookie-urile” folosite de noi, nu pot fi folosite pentru a descoperi identitatea unui utilizator. Un „cookie” este o mica bucata de informatie care este trimisa catre browser-ul dumneavoastra si care este stocata pe hard-disk-ul computerului dumneavoastra. Cookie-urile nu provoaca daune computerului dumneavoastra. Va puteti seta browser-ul sa va notifice cand primiti un „cookie”, iar aceasta functie va permite sa decideti daca vreti sa il acceptati sau nu. Putem obtine serviciile unor parti externe care sa ne asiste in colectarea si procesarea informatiei descrise in aceasta sectiune si toate aceste terte parti trebuie sa respecte obligatiile descrise mai sus in paragraful 3.
Ocazional, putem folosi tag-uri de internet (cunoscute si ca tag-uri de actiune, GIF-uri de un sigur pixel, GIF-uri transparente, GIF-uri invizibile sau GIF-uri 1-by-1) impreuna cu cookie-uri pe acest site si putem folosi aceste tag-uri printr-un partener de publicitate care se constituie intr-o terta parte. Aceste tag-uri sunt plasate in reclame online care aduc utilizatori pe acest site si pe diversele pagini din acest site. Folosim aceasta tehnologie pentru a masura raspunsurile vizitatorilor site-urilor noastre si eficienta campaniilor publicitare (inclusiv informatii cum ar fi de cate ori este deschisa o pagina si ce informatie este consultata). Terta parte poate colecta date anonime agregate despre vizitatorii catre alte site-uri prin aceste tag-uri de internet si cookie-uri. Va asiguram ca noi NU colectam sau cautam orice informatii personale identificabile despre vizitatorii nostri prin aceste tag-uri si cookie-uri, cum ar fi nume, adrese, adrese de e-mail sau numere de telefon.

Drepturile Persoanelor Vizate

La cerere, Opteam va informa despre existenta, utilizarea si dezvaluirea Datelor Personale si va oferi acces la acele informatii astfel incat Clientul va putea verifica acuratetea si/sau integralitatea informatiilor si respectiv corecta, daca este necesar.
Opteam ofera Clientilor acces la Datele Personale pentru revizuire si actualizare. Setarile de acces pot fi revizuite direct pe site.
Aveti dreptul de a obiecta cu privire la procesarea datelor personale si de a ne solicita restrictionarea procesarii. Opteam va raspunde prompt solicitarilor de acest gen, cu exceptia situatiilor in care exista argumente legale contrare.
Aveti dreptul la portarea datelor personale, respectiv transmiterea informatiilor intr-un format accesibil.
Aveti dreptul sa va retrageti oricand consimtamantul, lucru care nu afecteaza procesarea efectuata anterior momentul retragerii consimtamantului si nici cea fundamentata pe alt temei juridic.
Inainte de a va oferi acces la Datele Personale, Opteam va poate solicita informatii suplimentare pentru a verifica identitatea si deci dreptul de a primi accesul solicitat.
Opteam va furniza un raspuns in termen de 30 zile de la primirea cererii scrise de acces la Datele Personale cu mentionarea Datelor Personale, a sursei si eventual a organizatiilor catre care au fost transferate, in masura posibilitatilor tehnice.
Aveti dreptul sa adresati reclamatii la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

Protectia Minorilor

Majoritatea serviciilor disponibile pe acest site sunt destinate persoanelor cu varsta de 18 ani si peste. Nu vom colecta, utiliza sau dezvalui in cunostinta de cauza date personale despre un minor cu varsta sub 18 ani, fara a obtine consimtamantul unei persoane cu responsabilitati parentale (parinte sau tutore) prin contact direct offline. Vom oferi parintelui (i) informatii privind tipurile specifice de date colectate de la minor si (ii) oportunitatea sa se opuna unor viitoare colectari, utilizari sau stocari de astfel de informatii. Respectam legile destinate protejarii copiilor.

Link-uri catre alte site-uri

Aceasta Politica de confidentialitate se aplica doar pe acest site, excluzand site-urile tertelor parti. Pe site-ul nostru putem furniza astfel link-uri catre alte site-uri pe care le consideram de interes pentru vizitatorii nostri. Intentionam sa ne asiguram ca aceste site-uri respecta cele mai inalte standarde. Cu toate acestea, din cauza modului de functionare a World Wide Web, nu putem garanta standardele de confidentialitate ale fiecarui site catre care oferim link-uri si nu suntem responsabili pentru continutul altor site-uri in afara de acest site. Aceasta Politica de confidentialitate nu este aplicabila oricarui continut legat prin link-uri care nu este pe site-ul Opteam Associates.

Actualizarea Politicii de Confidentialitate

Ne rezervam dreptul de a amenda periodic aceasta Politica pentru a satisface eventualele modificari ale legislatiei si mediului de afaceri. Orice actualizari si modificari vor fi postate pe website. Prin continuarea accesarii site-ului si a serviciilor oferite de Opteam, datele dvs personale vor fi supuse acelor actualizari si amendamente.

Contactati-ne

Daca aveti intrebari sau reclamatii despre respectarea acestei Politici de confidentialitate, daca vreti sa faceti recomandari sau comentarii care sa imbunatateasca calitatea Politicii noastre de confidentialitate, va rugam sa trimiteti un e-mail la office @ opteam.ro.

Acest site foloseste module cookie.